søndag 6. desember 2009

"Alma mater" - Paven på CD

Idet desember måned ble innledet, framsto pave Bendict XVI som plateartist. Jeg har for øyeblikket ikke kjennskap til om han har debutert innen platebransjen tidligere, men jeg var raskt ute med å skaffe meg det nye produktet, "Alma Mater".
Plateutgivelsen foreligger i 2 utgaver, én med bare CD og én med CD + DVD med "making of"-opptak. Begge deler kan bestilles fra CDON eller tilsvarende forretning på nettet.
Plata inneholder 8 spor. De har i hovedsak samme form, nemlig en kort Maria-bønn på latin som blir sunget av et kor, en sekvens der Paven leser en betraktning knyttet til bønnen og en instrumentalsats for symfoniorkester. Melodiene vekker assosiasjoner til enten ny-gregorianikk, syditaliensk eller endog orientalsk folkemusikk eller klassiske, sakrale verker. Betraktningene som Paven leser, er autentiske opptak fra Den hellige Fars opptredener i ulike deler av verden, og tekstene er derfor skrevet på enten italiensk, tysk, fransk eller portugisisk.
La oss også ta med at det ikke er hvilke som helst musikere som medvirker, men selveste Royal Philharmonic Orchestra fra London.
Denne plateutgivelsen er en glimrende sjanse til å høre Pavens vakre og kjærlighetsfulle stemme når som helst og hvor som helst. Den gir også mulighet til å trenge inn i tidligere tiders inderlige bønneuttrykk overfor Den salige Jomfru Maria. Hvert av de 8 sporene varer såpass lenge at de blir en betraktning i seg selv der bønn, lesning og musikk avløser hverandre.
Alle tekstene er gjengitt slik de høres med engelsk oversettelse. Her er det altså alle muligheter til å få utbytte av produktet.
Selvsagt ligger det en masse penger i utgivelsen også; Geffen Records har gjort det skarpt med å skaffe seg rettighet til kategoritittelen "Music from the Vatican". Derfor er det enkelt å finne en trailer som reklamerer for produktet. Jeg anbefaler derfor nedenstående video for den som vil danne seg et inntrykk av hvordan musikken på "Alma Mater" lyder.
Regina coeli, laetare, alleluja:
Quia quem meruisti portare, alleluja.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Site Meter