lørdag 16. januar 2010

Helg i St. Olav

I den delen av bloggens arkiv som bare jeg selv har tilgang til, ligger en liste over kommende temaer jeg skal skrive om. Listen inneholder pr. i dag mange nok stikkord til regelmessig blogging de neste to ukene. Likevel velger jeg å se bort fra alle de mer eller mindre planlagte temaene i dag.
Det var verken tid eller energi igjen til å skrive noe nytt i går, fredag. Når arbeidsuka er over, er det oftest mer enn tilfredsstillende nok å ikke gjøre noe som helst nyttig, bare forsøke å være et triveligst mulig medmenneske i hjemmet.
Nå som det er blitt lørdag formiddag, står vi foran en helg som har alle muligheter i seg til å bli minneverdig. Vi skal reise bort og oppleve ting litt utenom våre vanlige aktiviteter. Etter planen er det til og med tenkt at vi skal feire messe i St. Olav domkirke i Oslo søndag formiddag før turen går videre til neste begivenhet. Kanskje hilser vi på noen vi kjenner utenfor kirken; det er alltid hyggelig.
Om bare halvannet døgn er vi tilbake i hjemmet, men akkurat nå som helgens mange planer ligger foran oss, har vi barnets spente forventning i kroppen foran disse opplevelsene som i flere uker har vært knyttet til datoene i dag og i morgen.
Det er godt å ha evnen til å glede seg! Da blir all ventetid kort, og enhver opplevelse litt større. Det blir simpelthen flere av slike dager som er omtalt i det kjente, svenske sitatet av forfatteren Pjotr Pavlenko:
"Livet är inte de dagar som gått, utan de dagar man minns."

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Site Meter