torsdag 13. august 2009

Allmenn audiens

Yesss! Her er svaret på søknaden fra Pavens hushold, Prefettura della Casa Pontificia: 2 billetter til Pavens allmenne audiens - General Audience - på ønsket dato neste måned ligger og venter på meg på et bestemt kontor innenfor en bestemt port i Vatikanet!
Søknad ble sendt for en drøy uke siden ved hjelp av et eget skjema på Vatikanets nettsider; sjekk siden for informasjon og nedlasting her. Billettene er gratis og må hentes innenfor et gitt, begrenset tidsrom.
Nå er det bare å glede seg! Flytur til Roma og hotellrom er forlengst bestilt. Reisehåndbøker og nettsider om Roma blir gjennomgått forlengs og baklengs. Dette blir årets - eller livets? - reiseopplevelse!
Da jeg sendte forespørselen om billetter til audiensen i forrige uke, var jeg spent på om det ville komme noe svar. Det gjorde det altså, og atskillig raskere enn ventet. Konvolutten er pålimt et frimerke fra Vatikanstaten, Città del Vaticano. Stempelet kommer fra samme sted, så dette er autentisk. En godbit for filatelister kanskje, hvis det ennå fins slike. Brevet er undertegnet av forstanderen for Pavens hus, og det ser ut til å være skrevet på skrivemaskin. Det var nemlig ikke mulig å sende forespørsel om billetter over nettet, men bare i posten eller over fax. Jeg valgte posten, og dermed kom også svaret i posten.
Brevet har naturligvis først og fremst verdi for meg selv og for fruen, som er mitt naturlige reisefølge på en slik pilegrimsferd. Faktisk er det hennes kommende fødselsdag med runde år som er årsaken til Roma-turen, og det er i så måte bare en styrke at turen vil by på pontifikal velsignelse ved deltakelse i ukas allmenne audiens.
Jeg tror sannelig dette kan bli en kjempeopplevelse. Samtidig holder jeg muligheten for at det også kan bli en nedtur, omgitt som vi ganske sikkert blir av tusener av andre reisende som har fått innvilget audiens på samme dag og tid. Men brevet som kom i posten i dag, er en slags garanti for å få se Den hellige Far Benedict XVI i egen, høye person, og dette gir meg en barnlig fryd og et løft for min katolske overbevisning. Jeg skal være Pavens gjest!!!

2 kommentarer:

  1. Var på audiens sist høst,mange mennesker ja, men likevel en fantastisk opplevelse, gled dere!

    SvarSlett
  2. Takk IHa, det var godt å høre! Ja, vi gleder oss uansett, og denne hilsenen fra deg gir oss en ekstra grunn!

    Hilsen
    Inventus

    SvarSlett

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Site Meter